torstai 8. syyskuuta 2016

Flowta hakaniemessä hakemassa!

Moikka,

Tänään on aamu startannu vauhdikkaasti nimittäin meillä aloitti uusi ryhmä innokaita soittajia. On mahtavaa kun saatiin tänne toimistolle taas uusia kasvoja sekä vilinää kinttuihin. Mä olenkin vähän sellainen nopeiden liikkeiden nainen ja tykkään sillon, kun jotain tapahtuu. Tähän aamupäivään on mahtunut jos jonkinlaista. Koulutusta, tutustumista, laitteiden läpikäyntiä yms "talon tavoille" perehdyttämistä. I LIKE IT!


Eli jos päätät hakea meille töihin niin tälläinen tytöntyllerö sua odottaa. Mä olen Krista Hirvikoski ja toimin täällä Helsingin toimistossa myyntipäällikkönä, toisinsanottuna jokapaikan höylänä, kouluttajana, rekryssä, kahvinkeittäjänä ja juttukaverina.

Mun historia täällä on vähintääkin mielenkiintoinen. Nimittäin tämä on mun ensinmmäinen työpaikka johon olen elämäniaikana asutunut sisään ja siitä on tasan 15v sitten.
15v sitten Turotimille astui, nuori, kokematon ujo pieni tyttö vailla töitä opiskeluiden ohelle tienatakseen vähän "taskurahaa". Työhakemukseenkin olin rustanut palkkatoiveeksi vaatimattomat 100e ajatellen, että mahdanko pyytää liikoja. Euron kuvat silmässä poistuin vapisevin askelin haastattelusta ja miettien, että miten paljon muotivaatteita sillä rahalla saa ostettua.
2v viihdyin säännöllisen epäsäännöllisesti, kunnes tuli aika lopettaa ja muut jutut kutsui. Sen jälkeen olen toiminut jos jonkinlaisissa töissä. Ollu siivojana, puutarhurina, vartijana, asuntomyyjänä, puhelinmyyjänä ja vaikka minkälaisena myyjänä. On myyty hiekkaa saharaan ja lunta pohjoisnavalle. Melkeenpä kaikkea on tullut kokeiltua.
Miten päädyin uudestaan tänne 15vuoden poissaolon jälkeen. Sitä en tiedä. Varmaankin Pirkko Tanskasen ja Petri Kuittisen takia (nykyiset esimieheni) Heidän iloiset naamansa vetivät mut takaisin tänne ja ympyrä sulkeutui.


Päivä lähtee puhtaasti siitä, että laitettaan kahvit tulelle ja ruvetaan odottamaan porukkaa töihin samalla käyden sähköposteja läpi vastaillessa erillaisiin kysymyksiin sekä tulostelemalla päivän kisoja. Kun talo on täynnä porukkaa niin rupeaa soittaminen. Myös mun työnkuvaan kuuluu isona osana aikakausilehtien myynti puhelimessa. Asenne pitää olla kohdallaan, kun luuriin tarttuu. Kauppa ei käy, jos et ole päättänyt niin.
Monen vuoden myyntikokemuksella voin sanoa, että vaikka yleisesti puhelinmyyjät mielletään "roskasakiksi" ja alalla on huono maine, niin ehdottomasti muualla mynyninpuolella meitä ostaan arvostaa, itse liputankin alanpuolesta!
Se mikä tekee juuri tästä työstä mielenkiintoisen, on se että pääset joka päivä haastaamaan itsesi, se että saat ventovieraan ihmisen tilamaan tuotteen, ilman minkäänlaista katsekontaktia tai elettä. Pelkästään omalla äänelläsi. Se, että pääset vaikuttamaan ostajan ostopäätökseen ja saamaan hänet vielä hyvälle tuulelle ja karistamaan puhelinmyynnin negatiiviset pölyt pois. Se, että asiakas kertoo puhelimessa, että olit niin hyvä myyjä, että en ollut tilaamassa mitään, mutta tämän kerran voin sinulta tilata, kun olit niin iloinen ja asiallinen.
Se piristää päivää ja sillä "flow":lla jaksaa koko päivän :)


Krista Hirvikoski
  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti